
Poznaj zasady
Problemami żywienia, dietetyki i zdrowia w sposób całościowy zajmuję się od wielu lat.
Tytuł dietetyka medycznego uzyskałam kończąc Uniwersytet Medyczny w Katowicach, gdzie uzyskałam wiedzę medyczną oraz wiedzę z zakresu dietetyki. W zawodzie dietetyka pracuję od wielu lat. Przez lata pracy z indywidualnym pacjentem uzyskałam niesamowite doświadczenie w zawodzie dietetyka.
Na co dzień pracuję z osobami mającymi kłopoty w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała, jak: nadwaga, otyłość, czy niedowaga oraz z osobami chcącymi zmienić niewłaściwe nawyki żywieniowe na prawidłowe. Przyjmuję także osoby, które cierpią na różne zaburzenia zdrowotne, staram się prawidłową dietą poprawić stan zdrowia pacjentów.
W pracy z pacjentami w pełni wykorzystuję nabytą fachową wiedzę i sprawdzone skuteczne doświadczenie, które pozwala mi na indywidualne podejście do każdego pacjenta w odpowiedni sposób stwarzając atmosferę wzajemnego zrozumienia i zaufania. Profesjonalne działanie i konsekwencja z mojej strony przyczyniają się do tego, że moi pacjenci nie poprzestają na jednym, pierwszym spotkaniu, stąd kolejne wizyty i wzruszające wyznania.
Charakteryzuje mnie ogromna wrażliwość na problemy osób, które się do mnie zgłaszają, każda z tych osób jest należycie wysłuchana, co skutkuje ułożeniem indywidualnej, a co najważniejsze -skutecznej diety.
Kontaktując się ze mną masz pewność, że jesteś pod opieką osoby o wysokich kwalifikacjach z dziedziny leczniczej i profilaktycznej dietetyki, na które składają się odpowiednie wykształcenie, doświadczenie, pełen profesjonalizm, poufność i dyskrecja oraz rzetelne podejście do problemów pacjenta, a także gwarancja z przypisanych diet.
Jestem dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku. W dalszym ciągu dokształcam się, aby być na bieżąco z postępem wiedzy w dziedzinie dietetyki. W pracy kieruję się dobrem pacjenta i indywidualnym podejściem do preferencji i możliwości zdrowotnych każdej osoby.
Podczas indywidualnej wizyty poznaję pacjenta, jego potrzeby, cele i uwarunkowania zdrowotne. Jadłospisy są układane po szczegółowej rozmowie dotyczącej dotychczasowego sposobu życia i żywienia. Na bieżąco omawiane są błędy żywieniowe, a preferencje kulinarne, umiejętności i czas na przygotowywanie posiłków zostaje uwzględniony w proponowanej przeze mnie diecie. Na podstawie rozmowy, badań, preferencji kulinarnych oraz postawionych celów staram się układać jadłospis, który będzie dopasowany do indywidualnych potrzeb każdego pacjenta,
Przyjmuje również pacjentów z różnymi chorobami dietozależnymi, dla których włączenie odpowiedniej diety jest kluczowe w poprawie stanu zdrowia.
To, co jest bardzo potrzebne każdej osobie w realizacji wyznaczonych celów to odpowiednia motywacja. Wkładam ogromne pokłady sił i energii w to, aby zmotywować daną osobę do działania. Dietetyk to nie tylko osobna, która ułoży zbilansowany jadłospis i przeanalizuje sposób żywienia, to przede wszystkim drogowskaz na lepsze jutro!
Dietetyk kliniczny Anna Brodziak (Ołdakowska)

Jestem z Akademią
Dietetyk kliniczny Monika Gdulska

Jestem z Akademią
Studia ukończyłam na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku dietetyka. Stale rozwijam się i poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach naukowych. Podczas studiów nabyłam umiejętności układania i modyfikowania jadłospisów w różnych jednostkach chorobowych. Niejednokrotnie w czasie studiów swoje praktyki odbywałam w Akademii Skutecznej Diety, gdzie miałam ogromną styczność z praktyką pod okiem doświadczonego dietetyka.
Układając jadłospisy podchodzę do każdego pacjenta indywidualnie. Uwzględniam wszystkie wymagania pacjenta, problemy zdrowotne, dolegliwości, a także preferencje smakowe. Chcę, aby zaproponowane przeze mnie posiłki były nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim smaczne. Gotowanie jest jedną z moich pasji, dlatego cały czas poszukuję inspiracji na kolejne przepisy.
Staram się też, aby przygotowywanie posiłków nie sprawiało żadnych trudności. Najważniejsze dla mnie jest to, aby dieta była praktyczna i łatwa do stosowania. Komponując jadłospis wykorzystuje sezonowe warzywa i owoce oraz produkty, które są dostępne w każdym większym sklepie.